perjantai 22. elokuuta 2014

Kunnon perustukset tontille

Löysin unelmatontin hieman Helsingin ulkopuolelta, hinta oli hieman halvempi kuin lähistöllä muilla olevilla tonteilla, syynä oli tontin hankala maaperä. Tontti vaati enemmän työtä jotta siihe voitasiin rakentaa talo, kutsuin rakennusmestarin paikan päälle tekemään suunnitelmaa, hänen tehtävänsa oli suunnitella perustukset talolle. Tulos oli, että rakentaminen onnistuu hyvin, urakassa kestää vain hieman pidempään ja hinta on jonkin verran korkeampi. Kaikkeen tähän olin varautunut joten en yllättynyt tuloksista ollenkaan.

Perustus vaati tosiaan noin kolmen viikon työtä, ensin piti kaataa puita ja sen jälkeen räjäyttää kalliota pois tieltä. Saatiin naapurit toiselta puolelta järveäkin hereille niillä pienillä dynamiiteillä joita tarvittiin. Tasaista maata alkoi näkyä noin kahden viikon kuluttua, sen jälkeen alkoi perustuksien asentaminen. Niiden asentaminen onnistui todella helposti Lamminbetonin Tassu-perustuksilla, valmiit muotit sijoitettiin oikeille paikoille ja pienen säädön jälkeen valamien voidettiin aloittaa. Kerrankin rakennusurakka onnistui ilman suurempia viiveitä, usein yritykset lupaavat liian nopeita aikatauluja. Parempi kertoa totuus kuin pettyä jälkeenpäin, siitä haluan kiittää yritystä jolta tilasin talon rakennuksen.

Kun perustukset saatiin valmiiksi voitiin puutalon rakennus aloittaa, olin ostanut puutalon koska se sopi hyvin järvimaisemaan eikä ollut liian dominoiva ilmestys tontille. Puutalo oli yksi kriteereistäni, toinena halusin suuret ikkunat järvelle päin ja niin, että sauna on yläkerrassa missä on myös suuret ikkunat järvelle päin. Näin pääsee nauttimaan maisemista ympärivuoden. Autotalli rakennettiin järveltä katseltaessa talon taakse piilon jotta tontista ei tule liian massiivinen. Autotalliin tehtiin tilaa kahdelle autolle jos jossain vaiheessa toiselle autolle tulee tarvetta, suunnitelimme että ostamme halvan biljardipöydän sekä darts taulun tyhjään tilaan autotallissa. Siellä saa rauhassa rellestää kun lapset nukkuvat talossa. Jos nyt oikein innostutaan niin voidaanhan me myös ostaa karaokelaitteet sekä diskopallon vielä sinne. Takaisi naapuruston parhaat juhlat.


Koko projektissa meni noin kaksi kuukautta, pääsin muuttamaan taloon elokuussa. Ehdin vielä nauttia kesä auringosta pitkän tovin tämän ansiosta. Seuraavan kesän projekteihin kuuluu puusaunan rakennus niin lähelle vesirajaa kuin laki sallii. Se on aivan varma, että tilaan saunarakennuksen samalta yrityksen, sen verran varmaa työskentelyä heiltä.

Jos haluat lukea enemmän siitä, että miltä kunnon perustus näyttää. Lue täältä : 
http://www.lamminbetoni.fi/fi/perustus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti